Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilerimizin duygu ve düşüncelerini ifade etme ayrıca yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla okulumuzda anahtar kelimelerle hikaye oluşturma etkinliği düzenlenmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarımızda anlamını bul etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında sınıflarımızda hatırlatmaca etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi kapsamında okulumuzda 7. ve 8. Sınıflarımız için 1.Dönem 2.İzleme sınavı gerçekleştirilmiştir.

Öğrencilerimizin başarılarını izlemek, eksik konularını görmek ve sınav süreçlerine alışmalarını sağlamak amacıyla 5., 6., 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimize deneme sınavı yapılmıştır.

Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri okulumuzda gerçekleştirilmiş olup bu kapsamda İstiklal Marşını güzel okuma yarışması yapılmıştır. Yarışmamızda dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Öğretmen tarafından anlamları verilen kelimelerin hangi kelimeler olduğunu öğrencilerin söylemesi istendi. Verilen anlamla eşleşen kelimeyi bulan öğrenciler yerlerine oturtuldu. Bütün kelimelerin bulunmasıyla etkinlik sona erdi. Böylece anlamları karıştırılan ya da bilinmeyen kelimelerin öğrenciler tarafından öğrenilerek pekiştirilmesi sağlandı.

Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri adına okulumuzda ilgilerim ve yeteneklerim etkinlikleri düzenlenmiştir.

Öğrencilerimiz için sosyal faaliyetler kapsamında sinema etkinliği düzenlenmiştir.  Öğrencilerimizin estetik duygusunu geliştirmek, duygu ve düşüncelerine katkı sağlamak, eleştirel düşünmeyi ön plana çıkarmak ve etkinliğin derslerle ilişkisini kurmak amaçlanmıştır.

Okulumuzda öğrencilerimize soru çözüm alışkanlığı kazandırmak, öğrenmeyi gerçekleştirmek, mantık yürütme becerisi kazandırmak ve yeni nesil soruları çözmelerinde faydalı olmak amacıyla soru çözüm köşesi oluşturulmuştur. Haftalık olarak soru yazılmakta ve soruyu çözen öğrencilerimiz ödüllendirilerek öğrenmenin pekiştirilmesi sağlanmaktadır.

Okulumuzun 8. sınıf öğrencilerine yönelik kurumumuz Psikolojik Danışmanı Enis AYYILDIZ tarafından ''Üst Öğrenim Kurumlarına Geçis Sınavları'' semineri yapıldı.

Yapılan seminer sunumunda başarılı olma stratejileri ve doğru optik doldurma üzerine gösterip yaptırma teknikleriyle prova çalışması yapıldı.

Ortaokul öğrencilerimizle birlikte “Meslek Seçiyorum” etkinliği yapılmıştır. Etkinlik kapsamında öğrencilerin gelecekte kendilerine uygun meslekleri seçebilmeleri sağlanmış ayrıca seçmiş oldukları meslekleri tanımaları sağlanmıştır. Bu uygulama ile öğrencilerimizin kendilerine uygun meslekleri nasıl seçmeleri gerektiği ve meslekler hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanmıştır.

8.Sınıf öğrencilerimiz için Rehberlik dersi faaliyetleri kapsamında LGS’ye yönelik başarıyı artırıcı ve sınava yönelik bilgilendirme ve seminer çalışmaları yapılmıştır.

Öğrencilerimizin boş zamanlarını değerlendirmeleri ve ders dışı çalışmaları amacıyla okulumuzda soru çözüm köşesi oluşturulmuştur. Bu çalışmayla birlikte hem öğrencilerin boş zamanlarını değerlendirmelerine hem de birlikte soru çözümleri yaparak akran öğretimlerine katkı sağlanması amaçlanmıştır.